Léto je tady

Když jsem hledala téma článku na léto, bylo jasné, že chci psát o relaxaci a odpočinku. A tak jsem začala pátrat v mysli, co to pro mě relax je a kdy naposledy jsem nějaký zažila. Shon, který nás každý den pronásleduje je tak rychlý, že si nestačíme všímat zážitků a krásných věcí okolo. Jako když jedete v rychlovlaku a krajina kolem splývá do barevných pruhů podle toho, jestli jedete kolem polí nebo lesa.

Vnímám, že si to uvědomuje mnoho lidí, jak moc není dobré pořád spěchat. Nicméně ze začarovaného kruhu jen těžko vystupují ven… a já jim rozumím. Tlak na dokonalost domácnosti, péče o děti, jejich kroužky i moje vlastní potřeby… pocit, že všechno můžeme, ale jen za peníze. Sousedovo krásné nové auto či cesta kolem světa, kterou právě absolvovala kolegyně, to všechno jsou magnety, které nás přitahují a ženou dál…

Určitě je dobré mít vize, touhy a přání, jen to nemusí být teď hned. Je fajn si říct, jestli to, po čem toužíme, opravdu vychází z našich srdcí. Jestli jsme se náhodu neocitli ve slepé uličce, která vede do zlaté klece, ze které není úniku. A jestli náhodou nemáme pomyslnou laťku nastavenu příliš vysoko.

V situacích, kdy jsem jako na centrifuze, jsem sama na sobě zjistila, že mi pomáhá, když alespoň na víkend odjedu z domu. Změním tapetu, jdu do přírody a všímám si všeho krásného okolo. Zelená barva uklidňuje a léčí, tak do té přírody aktivně chodím čím dál častěji. Abych byla zdravá a plná síly na další dny. K tomu si dávám dobré jídlo, piju hodně vody a mám své malé rituálky, které mi dávají jistotu a uvolňují pozitivní energii.

K tomu mám také nástroje, které mi pomáhají. Jedním z nich jsou léčivé kameny, které mají pozitivní vliv jak na fyzično, tak na srdce a duši. A protože bych přála všem lidem, aby byli v pohodě a šťastní, vytvořili jsme s týmem eKrasy.cz kolekci relaxačních šperků na léto, které svou energií podpoří odpočinek a radost ze života.

leto blog

Do LETNÍ KOLEKCE jsme zařadili Tyrkenit, protože uvolňuje napětí a přináší klid, dodává harmonii a odolnost vůči stresu. Traduje se, že umožňuje nenechat se zasáhnout problémy jiných, překonává nervozitu a podrážděnost. Probouzí v nás bezvýhradnou lásku k nám samotným. Pomáhá nám v komunikaci.

Obrázkový jaspis vám zase dodá odvahu k naplnění cílů, zvyšuje bystrost a podporuje představivost. Přivolává štěstí, bez kterého se na cestách neobejdete. Také přináší klid a odbourává strach. 

Magnezit přináší hluboký klid, harmonii, podporuje meditaci a probouzí v nás sebelásku, která je pro relax rozhodně zapotřebí. Magnezit šperky dokonale doplní a z dovolené se díky němu vrátíte jako jiný člověk.

Láva má mnoho účinků, ostatně jako většina kamenů, nás však zaujalo, že potlačuje fyzický i psychický stres, pomáhá při zklidnění emocí a je považována za kámen znovuzrození. Navíc jsme do šperků zařadili krásně barvené korálky z lávy a barvy k létu určitě patří.

Bez křišťálu se neobejdeme… I když jsme křišťál použili v předešlé kolekci pro paní učitelky a pány učitele, ani v letní kolekci jej nevynecháme z jednoho prostého důvodu. Křišťál je NEJ. Pro své všestranné využití, pro své geniální vlastnosti a pro svou krásu. Více o křišťálu v článku ke kolekci pro učitele.

Léto je obdobím prázdnin, radostných zážitků, teplých večerů a letních lásek, a tím je jako stvořené k relaxaci a odpočinku. Přeji vám mnoho krásných chvil a ať se vám daří kráčet vaší cestou v klidu a pohodě.

Krásné léto vám ze srdce přeje Renata a tým eKrasy.cz

 

Náramky z letní kolekce:

- Letní osvěžení

- Mořská pěna

- Námořník

- Pán moře

- Stopy v písku

- Vodní svět

- Všechny barvy světa

- Západ slunce nad pouští

- Mořská hvězda

- Pán písku

 

 

Zpět do obchodu